Νέοι τρόποι πληρωμής Οδοντιάτρων και εταιρειών.

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα σημεία στο Νόμο 4172/2013 που αφορούν στις
συναλλαγές.
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, η εξόφληση των παραστατικών με συνολική αξία άνω των 500,00 ευρώ θα πρέπει, με βάση τον Ν.4172/2013, να γίνεται μέσω τράπεζας, σε αντίθετη περίπτωση δεν αναγνωρίζεται η δαπάνη αυτή για την επιχείρηση.

Επομένως, η εξόφληση παραστατικών με συνολική αξία άνω των 500,00 ευρώ, θα γίνεται, πλέον,

  • μόνο με συναλλαγματικές ή επιταγές, 
  • με κάρτα, πιστωτική, 
  • με κάρτα χρεωστική,
  • ή με κατάθεση από τραπεζικό λογαριασμό του αγοραστή (εταιρίας) σε τραπεζικό λογαριασμό του πωλητή (εταιρίας), ή απευθείας σε τραπεζικό λογαριασμό του πωλητή (εταιρίας).

(Στην περίπτωση συναλλαγματικών, αυτές θα πρέπει να είναι κατατεθειμένες στην τράπεζα)

Με σκοπό, την πλήρη εφαρμογή του Ν. 4172/2013, αλλά και ταυτόχρονα με οδηγό την ευελιξία μας στον τομέα των πωλήσεων, θα πρέπει όταν κλείνουμε μία παραγγελία να «εξηγούμε» στον πελάτη, ότι θα πρέπει να μας πληρώσει με: κατάθεση στον όψεως, ή με επιταγές, ή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, διότι διαφορετικά δε θα μπορέσει να εκπέσει τη δαπάνη από τα έξοδα της εταιρίας και κατ’ επέκταση θα έχει εκείνος φορολογικό πρόβλημα.

Σας ενημερώνουμε ότι η Memodent έχει ήδη λογαριασμούς όψεως σε Εθνική και Eurobank και δέχεται πληρωμές με πιστωτική κάρτα (και μέ άτοκες  δόσεις) για την εξυπηρέτηση των αναγκών της αγοράς!!!

Όσον αφορά τις συναλλαγές μεταξύ επιχείρησης και ιδιώτη, η εξόφληση των παραστατικών με συνολική αξία άνω των 1.500,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) θα πρέπει, με βάση τον Ν.4172/2013, να γίνεται μέσω τράπεζας, δηλαδή με χρεωστική κάρτα, με πιστωτική κάρτα ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας, ώστε να γίνει δεκτή για τα βιβλία η πώληση αυτή.