Συντήρηση των χειρολαβών υψηλών & χαμηλών ταχυτήτων

Συναντάω υπερβολικά συχνά το εξής παράδοξο.
Ιατρεία με πολύ ακριβό εξοπλισμό, έχοντας επενδύσει σε ποιοτικές χειρολαβές να τις παραμελούν χαρακτηριστικά όσον αφορά τη συντήρηση.
Φαίνεται ότι οι κάτοχοι τους ξεχνούν ότι κάθε μέρα κρατάνε στα χέρια τους αυτά τα μικρά τεχνολογικά θαύματα που τους επιτρέπουν να εφαρμόσουν τις τελευταίες τεχνικές που διδάχτηκαν ή διδάσκουν στα δόντια των ασθενών τους. Ξεχνούν ότι όσο και αν έχουν εξελιχθεί σε σχέση με το πολύ πρόσφατο παρελθόν, εξακολουθούν να απαιτούν μια στοιχειώδη έστω συντήρηση. 
Το αποτέλεσμα φυσικά είναι να πρέπει να πληρώσουν μεγάλα ποσά πάλι για αντικατάσταση τμημάτων που αν είχαν προσεχθεί θα είχαν προσφέρει στο γιατρό πολλαπλάσιες ώρες λειτουργίας.
Δεν είναι κρίμα; 

Για να μη πετάτε λεφτά σε επισκευές ελάτε να θυμηθούμε μαζί κάποιες βασικές γενικές οδηγίες.
  1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Πάντα διαβάζεται τις οδηγίες του κατασκευαστή! Ακολουθείται πιστά αυτές τις οδηγίες για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων και όσον αφορά την απόδοση των χειρολαβών αλλά και όσον αφορά την κάλυψη της εγγύησης. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στην πίεση του μηχανήματος, αν είναι μικρότερη της συνιστώμενης η χειρολαβή υπολειτουργεί ενώ αν είναι μεγαλύτερη φθείρεται πιο σύντομα ενώ υπάρχει κίνδυνος και καταστροφής της.
  2. Ξεχάστε τις πένσες. Χρησιμοποιήστε τα προτεινόμενα εργαλεία ή στείλτε τη σε εξουσιοδοτημένο τεχνικό. Αν και εύκολη λύση πολύ συχνά προκαλούνται ζημιές και σίγουρα ακυρώνουν την εγγύηση.
  3. Μην αγνοείτε τη φρέζα. Να την αφαιρείτε από τη χειρολαβή κατά τον καθαρισμό, έτσι επιτρέπετε η ανεμπόδιστη ροή του λιπαντικού και των ρύπων.
  4. Κρατήστε τον εξωτερικό καθαρισμό απλό. Σκέτο ζεστό νερό ή έστω με απαλό απορρυπαντικό είναι αρκετό, πριν τον κλιβανισμό. Μην χρησιμοποιείται δυνατά χημικά, ενδέχεται να αντιδράσουν σε συνδυασμό με τη θερμότητα του κλιβάνου και θα μειώσουν το προσδόκιμο ζωής της χειρολαβής. Φυσικά ποτέ δεν την βάζουμε σε υγρά (λουτρό υπερήχων κλπ).
  5. Διπλο ελέγξτε τα άκρα του spray λίπανσης. Πρέπει να είναι τα σωστά για κάθε τύπο χειρολαβής. (Όλοι οι κατασκευαστές στη συσκευασία της χειρολαβής περιλαμβάνουν και τα σωστά άκρα.) Αν δεν έχει ταχυσύνδεσμο η χειρολαβή σας, σιγουρευτείτε ότι το λιπαντικό μπαίνει στη μικρότερη από τις 2 τρύπες αυτή του αέρα.
  6. Αφού λιπάνετε, λειτουργήστε τη χειρολαβή χωρίς φρέζα για 20''-40''.
  7. Συσκευάστε και βάλτε στον αυτόκαυστο.
Να θυμάστε, οι παραπάνω οδηγίες είναι γενικές. Πάντα συμβουλευόμαστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Στο πρώτο βίντεο φαίνεται η λίπανση με το χέρι, ενώ στο δεύτερο βίντεο η διαδικασία όπως προτείνεται από την Kavo. Στο τελευταίο βίντεο η πλήρης συντήρηση (εσωτερικός καθαρισμός & λίπανση & εξωτερικός καθαρισμός) με το τελευταίο μοντέλο Assistina 3x3.




Για να μην χρειάζεται να θυμάστε τίποτα από τα παραπάνω και να είστε 100% σίγουροι ότι συντηρείτε τέλεια τις χειρολαβές σας μπορείτε να επενδύσετε σε μια αυτόματη συσκευή καθαρισμού-λίπανσης.
Να είστε σίγουροι ότι θα κάνετε απόσβεση πολύ γρήγορα από την απρόσκοπτη και άψογη λειτουργία των χειρολαβών σας.