Αποτυπωτικά Affinity της Clinicians Choice

Μια πολύ πετυχημένη σειρά αποτυπωτικών με πλήρη γκάμα, και συνεχή παρουσία στα ιατρεία που τα εμπιστεύτηκαν, από τη μέρα που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα.
Με αφορμή τις τρέχουσες προσφορές που θα δείτε, διαβάστε περιληπτικά για τα δυνατά σημεία που τα διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό.

  • Affinity Putty (2*305ml) & Affinity Light (2*50ml) 69,00€
  • Affinity Light / Bite / Monophase / Heavy Body / Inflex (14*50ml) 204,00€ σε οποιοδήποτε συνδιασμό θέλετε.



Τι είναι η χημική σύνθεση τρίτης γενιάς; 
Τα περισσότερα αποτυπωτικά υλικά της αγοράς έχουν χημική σύνθεση 2ης γενιάς η οποία δεν επιτρέπει στους κατασκευαστές να δημιουργήσουν υλικά με ιξώδη ανάλογα με την τεχνική αποτύπωσης.
Τα 2ης γενιάς αποτυπωτικά υλικά περιέχουν ενισχυτικές ουσίες οι οποίες καθορίζουν τα ιξώδη τους. Προσθέτοντας λιγότερες ενισχυτικές ουσίες, το αποτυπωτικό υλικό θα είναι πιο ρευστό και πιο μαλακό μετά την πήξη του (π.χ. light body). Προσθέτοντας περισσότερες ενισχυτικές ουσίες, το υλικό θα είναι λιγότερο ρευστό και πιο σκληρό μετά την πήξη του (πχ. heavy body, υλικά καταγραφής δήξης).

Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα αποτυπώματα τα οποία δημιουργούνται με 2ης γενιάς αποτυπωτικά υλικά, συχνά δεν είναι ιδανικά.
Συνήθως το λεπτόρρευστο εκτοπίζεται από το παχύρευστο ή παρατηρείται ανωμαλία στην ένωση του υλικού του δισκαρίου με το λεπτόρρευστο.
Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι ένα ανακριβές αποτύπωμα.

Επιπρόσθετα, η χημική σύνθεση 2ης γενιάς επηρεάζει αρνητικά τον χρόνο πήξης. Τα 2ης γενιάς αποτυπωτικά υλικά  έχουν χρόνο εργασίας 2  λεπτά και χρόνο πήξης 4 λεπτά – σύνολο 6 λεπτά τα οποία φαίνονται σαν μια αιωνιότητα για τον ασθενή. Ο μόνος τρόπος για να επιταχυνθεί η διαδικασία είναι η χρήση ενός ταχείας πήξης αποτυπωτικό υλικό το οποίο θα ελαττώσει τον χρόνο αποτύπωσης κατά 1.5 λεπτό. Ο χρόνος εργασίας όμως επίσης ελαττώνεται, αυξάνοντας την πιθανότητα της υπέρβασης, ιδιαίτερα στην αποτύπωση πολλών παρασκευών με δυσμενή αποτελέσματα στην ποιότητα του αποτυπώματος.

Το Affinity, το αποτυπωτικό υλικό 3ης γενιάς, είναι ιδανικό γιατί λόγω της ειδικής του σύνθεση εμφανίζει ιδιότητες οι οποίες βελτιώνουν θεαματικά την ποιότητα του αποτυπώματός σας.

Ιξώδη σχεδιασμένα ανάλογα με την τεχνική αποτύπωσης.
Τα Affinity δεν βασίζονται στις ενισχυτικές ουσίες όπως τα αποτυπωτικά υλικά προηγούμενων γενιών. 
Η χημική τους σύνθεση με προσθήκη ρητίνης τους χαρίζει την ιδανική ρευστότητα για αποτύπωση με μεγάλη ακρίβεια και επιτρέπει οποιαδήποτε σκληρότητα απαιτείται μετά από την πήξη του.

  • Τα Affinity Light Body (Κανονικής ρευστότητας, Υψηλής ρευστότητας ή Πολύ υψηλής ρευστότητας) παρέχουν την ιδανική ρευστότητα ανάλογα με την προτιμώμενη τεχνική αποτύπωσης και 50% περισσότερη αντοχή στην απόσχιση σε σύγκριση με άλλα αποτυπωτικά υλικά. 
  • Τα Affinity υλικά δισκαρίου (Heavy Body και InFlex) ρέουν ελαφρώς περισσότερο από άλλα αποτυπωτικά υλικά αλλά εφόσον πήξουν είναι πιο σκληρά και ταιριάζουν άριστα με τα αποτυπωτικά δισκάρια. 


Χρόνοι εργασίας και πήξης που λειτουργούν προς όφελός σας.
Το Affinity, λόγω της ειδικής χημικής σύνθεσής του, ενεργοποιείται με την θερμότητα και εφόσον τοποθετηθεί στο στόμα πήζει γρηγορότερα από άλλα αποτυπωτικά υλικά χωρίς να θυσιάζεται ο χρόνος εργασίας.

  • Τα Affinity Κανονικής Πήξης έχουν χρόνο εργασίας 1:45 λεπτά και χρόνο ενδοστοματικής πήξης  2:30 λεπτά. Εάν χρησιμοποιήσετε 30 δευτερόλεπτα από τον χρόνο εργασίας και στην συνέχεια τοποθετήστε το δισκάριο στο στόμα του ασθενή, τότε ο χρόνος πήξης θα είναι μόνο 3 λεπτά. 
  • Τα Affinity Ταχείας Πήξης έχουν χρόνο εργασίας 1:10 λεπτά και χρόνο ενδοστοματικής πήξης μόλις 1:45 λεπτά. 
Δείτε το πίνακα για τούς χρόνους.


Μεγαλύτερη αντοχή στην απόσχιση. Βελτιωμένες Υδροενεργές ιδιότητες. Πληρέστερος πολυμερισμός.
Αντίθετα με άλλα υλικά, η ειδική χημική σύνθεση του Affinity παρουσιάζει δημιουργία δεσμών μεταξύ των αλυσίδων του υλικού και στις 3 διαστάσεις του χώρου, και αυτή η δομή έχει σαν αποτέλεσμα μία αύξηση της αντοχής στην απόσχιση κατά 60%, συγκρινόμενο με πολλά άλλα αποτυπωτικά υλικά της αγοράς.
Η σύνθεση αυτή επιτρέπει επίσης την τοποθέτηση του υδροενεργού ρητινώδους επιφανειοδραστικού μορίου σε συγκεκριμένα σημεία της αλυσίδας, παρέχοντας ομοιόμορφη διανομή του υδροενεργού μορίου στην μάζα του υλικού, με αποτέλεσμα να αποδίδει πολύ καλύτερα ακόμη και παρουσία υγρασίας.
Η τοποθέτηση του επιφανειοδραστικού παράγοντα σημαίνει επίσης ότι το Affinity πολυμερίζεται 100%, πολύ καλύτερα από τα αποτυπωτικά της προηγούμενης γενιάς και έτσι αυξάνεται σε πολύ σημαντικό βαθμό η σταθερότητα των διαστάσεων του αποτυπώματος.